Cukrász receptek
Toffifee torta !
Recept:
Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A kakaós piskótát összeállítom: a tojásokat kettéválasztom, a kristálycukrot felverem a tojásfehérjével, hozzáadom sorban a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport/szódabikarbónát, a kakaót és a vizet, és az egészet összekeverem robotgéppel. 26 cm-es tortaformába öntöm a tésztát, és 180 fokon 30-35 percig (tűpróbáig!) sütöm. Ha kihűlt, kettévágom, és megtöltöm a krémmel.
A mascarponét kikanalazom egy nagyobb tálba, hozzáadom a mogyorókrémet, és összekeverem. Végül hozzáadom a habfixálót és a habtejszínt, és robotgéppel 1-es fokozatosan óvatosan összekeverem. (Cukrászhab esetén nincs szükség habfixálóra!)
Ha kihűlt a piskóta, kettévágom, középen megkenem a krémmel, majd a tetejére és az oldalára is kenek belőle. Ha elfogyott a krém, toffifee-vel díszítjük.
Tálalás előtt 1 órára hűtőbe kell helyezni. Ha másnapra készül, a toffifee-t a tálalás előtt helyezzük csak rá.
Szavazás