Hétköznapi pudingos torta !
Hozzávalók / 10 adag
A forma kikenéséhez
Elkészítés
- A tésztához dolgozzuk össze a vajat, a tojást és a cukrot.
- Keverjük el a sütőport a liszttel, adjuk az előző masszához, öntsük hozzá a tejet és a kakaót, s dolgozzuk jól össze.
- A masszát öntsük egy kapcsos tortaformába, s vajazott, lisztezett tepsiben sütőben süssük készre (néha szúrjuk meg fogvájóval; akkor jó, ha a fogvájóra nem ragad rá).
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A pudingport keverjük csomómentesre kb. 1,5-2 dl tejjel, adjuk hozzá a cukrot, s a többi tejet, majd kis lángon kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik.
- A narancsokat hámozzuk meg, a fehér hártyákat is távolítsuk el.
- Vágjuk a narancsokat kockákra, tegyünk tűzre egy serpenyőt és dobjuk bele a narancsdarabokat.
- Szórjunk rá 6 ek cukrot, s addig kevergessük, míg össze nem karamellizálódik a narancs levével.
- A kihűlt tésztát ne vegyük ki a formából, hanem öntsük rá a pudingot, a pudingra pedig tegyük az édes narancsot (a levét csurgassuk körbe, így szebben mutat).
- Tegyük hűtőbe, s ha a puding megkötött, kivehetjük a formából, és tálalhatjuk.