MENÜ

Cukrász receptek

Hétköznapi pudingos torta !

 

Hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A pudinghoz

Az édes narancshoz

A forma kikenéséhez

 

 

Elkészítés

  1. A tésztához dolgozzuk össze a vajat, a tojást és a cukrot.
  2. Keverjük el a sütőport a liszttel, adjuk az előző masszához, öntsük hozzá a tejet és a kakaót, s dolgozzuk jól össze. 
  3. A masszát öntsük egy kapcsos tortaformába, s vajazott, lisztezett tepsiben sütőben süssük készre (néha szúrjuk meg fogvájóval; akkor jó, ha a fogvájóra nem ragad rá).
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A pudingport keverjük csomómentesre kb. 1,5-2 dl tejjel, adjuk hozzá a cukrot, s a többi tejet, majd kis lángon kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  6. A narancsokat hámozzuk meg, a fehér hártyákat is távolítsuk el.
  7. Vágjuk a narancsokat kockákra, tegyünk tűzre egy serpenyőt és dobjuk bele a narancsdarabokat.
  8. Szórjunk rá 6 ek cukrot, s addig kevergessük, míg össze nem karamellizálódik a narancs levével.
  9. A kihűlt tésztát ne vegyük ki a formából, hanem öntsük rá a pudingot, a pudingra pedig tegyük az édes narancsot (a levét csurgassuk körbe, így szebben mutat).
  10. Tegyük hűtőbe, s ha a puding megkötött, kivehetjük a formából, és tálalhatjuk.
 

Szavazás

Legyenek sütikről is receptek/képek ?
Igen
Nem
Asztali nézet